Belföld

Milyen időben szilveszterezünk?

Az év utolsó napján többnyire napos időre van kilátás, egy-egy futó hózápor kíséretében. Viszont hideg szilveszter éjszakára számítsunk, akár -5 fokkal.

Hazai előrejelzés szombat estig

Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd estétől elkezdődik északnyugat felől a felhőzet csökkenése, reggelre a keleti határszél kivételével mindenütt gyengén felhős lesz az ég.

Pénteken napközben a Dunántúlon helyenként várható eső, a középső és a keleti megyékben havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó.

Éjszaka elsősorban a déli és keleti országrészben fordulhat elő néhol havazás, de a Dunántúlon is kialakulhat itt-ott hózápor.

Szombaton többnyire napos időre van kilátás, egy-egy futó hózápor kíséretében. A délnyugati szél északnyugatira, nyugatira fordul, és a Kisalföldön, illetve a Duna vonalában többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2, 6 fok között alakul.

Külföld

Finnország felett markáns ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Kelet-európai-síkságon és a Kárpát-medencén át a Földközi-tenger középső medencéjéig hullámzik.

A ciklon területén és a front mentén erősen felhős az ég, az északibb részén többfelé havazik, délebbre eső esik. A 45. szélességi körtől északra több hullámban gyorsmozgású időjárási frontok vonulnak, amelyek hatására Nyugat- és Közép-Európában, illetve a Baltikumban változékony, szeles az idő, és több alkalommal fordul elő csapadék.

Ez elsősorban eső formájában esik, de a hegyekben és kontinensünk keleti részén havazás is előfordul. Dél-Európában nem ennyire eseménydús az időjárás, csak Olaszország felett van több felhő, ahol egy sekély peremciklon fejlődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között változik, északkeleten 0 fok alatt marad, Dél-Spanyolországban viszont 15 fok felett alakul.

Szombat estig a Kárpát-medencét hidegfront éri el, beborul az ég, helyenként kis mennyiségű csapadék is várható, mögötte viszont gyorsan csökken a felhőzet, aminek köszönhetően napos idő ígérkezik.

Részletes, több napra kiterjedő előrejelzés itt olvasható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik