Belföld

Megint feljelentik az elszámoltatási kormánybiztost

Juhász Ferenc szerint Budai Gyula „megrendelésre szállítja az általa kreált állítólagos ügyeket". Nem ez lesz az első per kettejük között.

A feljelentést a jogászok most készítik elő, s annak benyújtása után indulhat a rágalmazási per az illetékes bíróságon – közölte a volt honvédelmi miniszter. Juhász indított már egy pert Budai ellen a személyiségi jogok megsértése miatt, abban hamarosan ítélet várható.

A szocialista politikus állítja: a honvédelmi tárca mind az ő, mind pedig Szekeres Imre minisztersége idején törvényesen járt el, vagyis megfelelő jogszabályi háttérrel, több mint tíz éven át működött a honvédségi lakások értékesítése.

A kormánybiztos ugyanakkor azt mondta, hogy a „luxuslakás-ügy” 800 milliós kárt okozott a tárcának. Budai Gyula negyvennégy ingatlan eladását vizsgálja, amely mind minisztériumi felső vezetők és tábornokok tulajdonába került, méghozzá a piaci ár töredékéért.

Az Országgyűlés múlt pénteken függesztette fel a volt honvédelmi miniszter mentelmi jogát a legfőbb ügyész megkeresése alapján. Polt Péter jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanújával indokolta a felfüggesztést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik