Belföld

Gyurcsány: Veszélyes utálni a politikusokat

A volt kormányfő szerint divat lett az „antipolitika”.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb Facebook-bejegyzésében úgy véli: trendi utálni mindenkit. „Nagyfiút (nagylányt) játszani, aki utálja a politikát”, ami azonban veszélyes, mert az általános szembefordulás a politikai elittel a demokratikus rendszer halálos betegsége lehet.

„A politika a közügyek intézése. Ha a politikai funkciót ellátók teljes körűen elvesztik hitelüket, akkor megsemmisülhet a hivatás, melynek dolga a demokratikus népakarat felhatalmazásával keresni és építeni a közjót” – véli a Demokratikus Koalíció elnöke.

A független képviselő hibának tartja, hogy egykori pártja, az MSZP, illetve az LMP az Operaház elé, január másodikára tervezett tüntetést átengedné a civileknek. Szerinte a kormány által ünnepelt alaptörvény ellen mindenkinek fel kell szólalnia és nem érti, hogy a két párt elnöke, Mesterházy Attila és Schiffer András miért nem látja, mekkora erőt mutatna, „ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom együtt lép fel Orbán rendszerével szemben”.

Gyurcsány Ferenc ezért nem érti, ők miért akarnak a civilek mögött maradni. „Az antipolitikát képviselő politika nagyon veszélyes. Ma talán népszerűséget hoz, de holnapra összetörheti a demokratikus rendszert” – írja a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik