Belföld

Győrben is megszűnik egy bankfiók

A negyvenegy megszűnő Erste-bankfiók között van az egyik győri is.

A január 20-ig megszűnő 41 Erste-bankfiók ügyfeleinek nem kell semmit tenniük, számlavezetésüket automatikusan átveszi egy másik bankfiók – közölte az Erste honlapján a megszűnő fiókok listájával együtt. Arról, hogy a bezárás után melyik fiók lesz a számlavezető és hol van a legközelebbi fiók és ATM, a bank külön levélben értesíti ügyfeleit.

A 41 bankfiókból 18 Budapesten található. Győrben a Bajcsy-Zsilinszky út 74. szám alatti fiókot zárják be a bank listája szerint (ITT). Arról, hogy a bezárás után melyik fiók lesz a számlavezető és hol van a legközelebbi fiók és ATM, a bank külön levélben értesíti ügyfeleit.

Az Erste 2011 december elején jelentette be, hogy a jövő év első hónapjaiban megválik dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 főtől és a 184 bankfiókja közül várhatóan 43-at bezár. A végső szám – a honlapon olvasható tájékoztatás szerint – 41 fiók megszüntetése. A létszámcsökkentést a bank a december elején kiadott közleményében a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátásokkal, a hitelezés visszaesésével, a “kiemelkedően magas mértékű bankadóval” és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteséggel indokolta.

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató akkor a közleményben hangsúlyozta: a tulajdonos, az osztrák Erste Group változatlanul fenntartja a magyar piac és ügyfelek iránti elkötelezettségét, azonban a bankpiac fékeződése miatt át kell értékelni a bankcsoport magyarországi középtávú kilátásait, és ennek megfelelően kell alakítani az üzleti stratégiát.

Az átalakítás nem kizárólag létszámleépítést jelent, hanem átfogó megújulást a stratégiától az ügyfélkapcsolatokon keresztül a kockázatkezelésig. A korábbi évek hitelezésen alapuló növekedését felváltja egy, a forrásgyűjtésre fókuszáló, az ügyfélkapcsolatok hatékony kiaknázásán alapuló banki tevékenység.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik