Belföld

Sportpálya helyett bevásárlóközpont

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2011. 12. 29. 11:14

Már bontják a dunaújvárosi Központi Sporttelep korábbi edzőpályáit.

Gazdasági szükségszerűségek, nosztalgia és sportszeretet csap össze emiatt minden városlakóban- adja hírül a Dunaújvárosi Hírlap.

Megkezdődött a bontás a Központi Sporttelep korábbi edzőpályáin: a tavasszal értékesített területen lángvágókkal szedik szét a kerítést, a reklámtáblákat és a labdafogó-hálókat. Ezzel készítik elő a területet építkezésre.

A Vasmű út 21-es terület : azaz a Diego szőnyegáruház mögötti edzőpályák területének rendezési tervét idén májusban függesztették ki az önkormányzat A-épületének 101-es termében – s az június 25-ig volt ott látható.

Ez arról szólt, hogy a február 16-i közgyűlésen értékesítésre kijelölt, tízezer négyzetméteres összterületű edzőpályákat, ahol korábban a városi sportiskolások, a Pentele Sport Club és a Gorillaz amerikaifutball-csapat tartotta edzéseit, eladják, s ott várhatóan bevásárlóközpontot építenek.

Korábbi tudósításainkban benne volt, hogy az edzőpályákat az ingatlanértékesítésekkel és -fejlesztésekkel foglalkozó Androméda Kft. vásárolta meg, 96 (kilencvenhat) millió forintért. Ám nem a saját céljaira: úgy tudjuk, hogy az ott épülő bevásárlóközpont az Aldi-üzletlánchoz fog tartozni.

Ez azért érdekes, mert a szóban forgó terület nagyjából ötvenméteres körzetében már most két bevásárlóközpont és egy ABC-áruház található.

De ez, ahogyan mondani szokták, legyen a beruházó cég gondja. Minket sokkal jobban foglalkoztatnak a sportolási lehetőségek.

A februári közgyűlésen, amelyen megszavazták a terület értékesítését, elhangzott, hogy a bevételt a Vidám Park ifjúsági, sport- és kalandparkká fejlesztésére költik. Két sportpályát és egy-két teniszpályát építenek ott.

A Központi Sporttelep területén lévő edzőpályák elbontásához a közgyűlési képviselők szavazatán kívül szükség volt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sport államtitkárságának egyetértésére is: a jelek szerint ezt megkapták.

Olvasóink már az első, februári hírek nyomán nyugtalanságuknak adtak hangot. A bontás megkezdése és tudósításunk megjelenése közötti időben ez a nyugtalanság csak fokozódott, mivel a Vidám Parkban semmi jele nincs építkezésnek, vagy építkezés előkészületének – és az évek óta rendkívül rossz anyagi helyzetben lévő városban a sportpálya-építés nehezen elképzelhető. A városházán a két ünnep között nem találtunk nyilatkozót.

Akár így, akár úgy: a döntés idén februárban született. A végeredményt legkésőbb jövő nyáron látni fogjuk- írja a Dunaújvárosi Hírlap.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.