Belföld

Lopott, hogy fűthessen

Polgárdiban hétvégi házakat fosztogatott egy férfi, a gázpalackért és borért cserébe tűzifát kapott volna.

Betörésről érkezett bejelentés szerdán dél körül a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Ügyeletére. A bejelentő elmondta, hogy Polgárdi – Ipartelepek Ifjúság dűlőben lévő hétvégi házának ablakrácsait december 07-e és 28-a között valaki lefeszítette, és a házból elvitt egy gázpalackot reduktorral együtt, valamint 200 liter fehérbort és 10 darab húsz literes műanyagkannát, összesen 74000 Ft-os lopási kárt okozva ezzel- tudta meg a Fehérvár24 Németh-Kész Mónikától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A szóvivő elmondta: az adatgyűjtések során a Polgárdi Rendőrőrs nyomozóinak látókörébe került egy 44 éves szabadbattyáni férfi, akit lakásán kerestek fel, majd házkutatást tartottak nála. A lakásban megtalálták az eltulajdonított gázpalackot és a reduktort a hozzá tartozó gumicsővel együtt, valamint egy 20 literes műanyag kannát, benne mintegy 18 liter fehérbort. Ezeket a rendőrök lefoglalták, majd a férfit előállították a rendőrőrsre.

Kiderült, hogy a férfihez a lopott tárgyakat egy ismerőse vitte oda. Cserébe felhasogatott tűzifát kapott volna, és bort.

A saját településén fosztogató 41 éves polgárdi-szőlőhegyi lakost elfogták a rendőrök. A már büntetett előéletű férfi kihallgatása során tagadta, hogy a betörést ő követte volna el, ám a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik