Belföld

Fokozott rendőri ellenőrzés

A veszprémi pénzintézetek környékére csütörtöktől jobban figyelnek a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kómár Viktória közölte: az intézkedést azt követően hozta a megyei főkapitányság, hogy egy símaszkos férfi szerda délben fegyvernek látszó tárggyal kirabolta a Zirci Takarékszövetkezet veszprémi, Csikász utcai fiókját.

A közlemény szerint a vagyon elleni bűncselekmények – kiemelten a rablások – megelőzésére, a közrend és a közbiztonság fenntartása, a személy- és a vagyonbiztonság megóvása érdekében a veszprémi rendőrkapitányság csütörtöktől fokozott rendőri jelenléttel, visszatérő jelleggel ellenőrzi a bankok, takarékszövetkezetek környékét.

A preventív fellépés célja a nagyobb készpénzforgalmat bonyolító pénzintézetek fenyegetettségének a csökkentése, az ott megjelenő ügyfelek biztonságának a szavatolása – közölte a rendőrség.

A fegyveres rablás a zirci takarékszövetkezet egyik veszprémi fiókjában történt szerdán. Az eset alig 52 másodperc alatt lezajlott. A pénzintézet fiókjában több ügyfél is tartózkodott a rablás idején, közöttük gyerekek is. A megtámadott fiók alig néhány méterre van a forgalmas főúttól, a közvetlen közelében több étterem, bolt, elárusítóhely is található, ennek ellenére a környékbeliek nem láttak semmit. A takarékszövetkezeti fiókot korábban már kétszer rabolták ki. Az épületben volt riasztó, ami egy biztonsági céghez van bekötve. A jelzés után a cég járőrei azonnal a helyszínre siettek, de amikor megérkeztek, a tettes már elmenekült.

Az ügyben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Veszprém megyei főkapitányság indított nyomozást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik