Belföld

Erzsébet-utalvány – Az étkeztetési utalvány [X]

Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány.

Az Erzsébet-utalvánnyal a munkáltatók amellett, hogy széles körben felhasználható, kedvezményes adózású hideg-meleg étkezési jegyet biztosítanak a munkavállalók számára, hozzájárulnak dolgozóik elégedettségének megteremtéséhez. A legnépszerűbb, legfontosabb béren kívüli juttatás a dolgozó számára adó- és járulékmentes. A munkavállaló számára a bérjellegű juttatásokénál több mint 30%-kal kedvezőbb feltételeket biztosít.

Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható. Az új rendszernek – az Erzsébet-programnak – köszönhetően jövőre várhatóan mintegy 10 milliárd forintot lehet majd megpályáztatni szociális célokra transzparensen, tisztán.

A tervezettnél és a reméltnél egyaránt nagyobb az érdeklődés az Erzsébet-utalvány iránt mind a munkáltatók, mind pedig az elfogadóhelyek részéről. A célként kitűzött 2,5 millióból már december közepén mintegy 10 százalék körüli volt azok aránya, akik úgy döntöttek, hogy jövőre biztosan használják az államilag támogatott étkezési utalványt.


Három áruházlánc üzleteivel együtt – CBA Kereskedelmi Kft., Co-op Hungary Zrt., REÁL Hungária Élelmiszer Kft. – 2011 decemberében több mint 15ezer fölé emelkedett a beváltóhelyek száma.  A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. célja, hogy február elsejére több mint húszezer elfogadóhely várja mindazokat, akik Erzsébet-utalvánnyal rendelkeznek.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik