Belföld

Az MSZP átadja a terepet a civileknek az Operánál

A pártelnök úgy fogalmazott, a január 2-ai tüntetésnek a "negyedik magyar köztársaság alapkőletételéről" kell szólnia.

Mesterházy Attila szerint a civil ellenállás napja lesz január 2-a, ezért azt szeretnék, hogy az erre a napra, a Magyar Állami Operaház elé hirdetett demonstráció ne a pártpolitikáról, hanem a “negyedik magyar köztársaság alapkőletételéről” szóljon.

A szocialista párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy szerdán felkeresték őket a Szolidaritás Mozgalom képviselői, akik felajánlották a rendezvény szervezését, illetve azt kérték, hogy pártpolitikusok helyett kizárólag közéleti személyiségek, illetve civilek szólaljanak fel az új alaptörvény életbelépésének tiszteletére rendezett gálaest idejére hirdetett demonstráción. Mesterházy Attila úgy fogalmazott, egyetértettek a kezdeményezéssel, és “átadják a terepet”, vagyis pártja képviselői elmennek a rendezvényre, de azon nem szólalnak fel.

Az ellenzéki politikus kiemelte továbbá, hogy részvételükkel is amellett szeretnének hitet tenni, hogy a különböző értékrendet valló demokraták szövetségével kell létrehozni a “negyedik köztársaságot”.

Mesterházy Attila szólt arról is, hogy februárban országos évértékelő tömegdemonstrációt tartanak, amelyre minden, az Orbán-kormánnyal elégedetlen állampolgárt várnak. Az MSZP vezetője egyelőre nem tudta megnevezni a rendezvény helyszínét, illetve pontos formáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik