Belföld

A DK szerint mindenki szót kap a január 2-i tüntetésen

Vadai Ágnes szerint az a megállapodás született, hogy a rendezvényt két magánszemély jelenti be.

A demokratikus civil szervezetek és demokratikus ellenzéki pártok ezúttal közösen lépnek fel “Orbán önkényuralma” és az új alaptörvény ellen – közölte az MTI-vel csütörtökön Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja azt követően, hogy lezárult az egyeztetés a szervezők és a rendőrség között a január 2-ára, az Operaházzal szemben tervezett demonstráció kapcsán.

A független képviselő azt mondta, az a megállapodás született, hogy a rendezvényt két magánszemély jelenti be, de “minden demokratikus civil szervezet és demokratikus párt” csatlakozott hozzá. A tüntetésen – amelyet az új alaptörvény életbelépésének alkalmából rendezendő operaházi gálaest időpontjában tartanak – tájékoztatása szerint minden csatlakozó szót kap.

“A Gyorskocsi utcában elindult valami” – értékelte a politikus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy míg eddig egyes rendezvényeket kölcsönösen látogattak bizonyos civil szervezetek és pártok, a január 2-i demonstráció már egy közös szervezésű esemény lesz.

Vadai Ágnes beszámolója szerint a csatlakozók között van 17 civil szervezet, köztük a szolidaritási mozgalom, a DK, valamint “az első információk szerint” az MSZP és az LMP.

A Teve utcai egyeztetésen a Szolidaritási Mozgalom, civil szervezetek és a DK képviselői vettek részt, de a tárgyalók folyamatos telefonos kapcsolatban álltak a többi, az ügyet támogató szervezettel – jelezte Vadai Ágnes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik