Belföld

Tarlós nem akar melegolimpiát

Nem fér össze a főpolgármester mentalitásával a sportesemény, amelyen „ilyen hajlamú emberek” vesznek részt.

Berlin felvállaltan meleg főpolgármesterének kérésére sem támogatja Tarlós István a budapesti melegolimpiát – írta az Index. A magyar főpolgármester a hírportálnak elmondta: Klaus Wowerheitnek „rövid és udvarias” választ küldött.

Ebben emlékeztette őt, hogy korábban elődje, Demszky Gábor ígérte meg, támogatja a sporteseményt, ezért vele beszélje meg a dolgot. Hozzátette: az ő mentalitásával nem egyeztethető össze a rendezvény, ezért nem tudja támogatni.

Tarlós megjegyezte: szerinte kérdéses, hogy nem diszkriminatív-e az, ha az eseményen csak „ilyen hajlamú emberek” vehetnek részt, mert akkor ez is a kirekesztés egyik formája – fogalmazott a főpolgármester.

Az Index beszámolt arról is, hogy a 14. EuroGamest Tarlós támogatása nélkül is megtartják. A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség amatőr nemzetközi sportrendezvénye 2012. június 27-e és július 1-e között lesz Budapesten.

A versenyen 18 sportágban 3800 amatőr indul. A szervezők, azaz a Friss Gondolat Egyesület számításai szerint az EuroGames 1,5-1,8 milliárd forint bevételt hozhat az országnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik