Belföld

Tíz évre is rács mögé kerülhetnek a Szarvas utcai robbantók

Tizenkét lakás vált lakhatatlanná tavaly januárban Győrben, amikor a Szarvas utcában gázrobbanás történt. A lakók csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem sérült meg senki.

A rendőrség négy férfit vett őrizetbe közveszély okozás miatt, ellenük a nyomozásjanuár közepén fejeződhet be.

A robbanásnál három tűzoltó is égési sérüléseket szenvedett a fején, az arcán és a nyakán. A történtek után röviddel távozott pozíciójából a megyei katasztrófavédelem vezetője, és a győri tűzoltóság parancsnoka is. Az ügyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság belső vizsgálatot indított.

A rendőrség megtalálta a leszerelt gázcsapot és a mérőórát is, amelyek réz alkatrészeit egy hulladékkereskedőnél akarták értékesíteni, és nem érnek többet pár száz forintnál. Az okozott kár ellenben megközelíti a 60 millió forintot.

Takács Róbert ügyész, Győri Városi Ügyészség: “A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást közveszély okozás bűntette és más bűncselekmény miatt. A nyomozás határideje 2012. január 18-a, előreláthatólag ezen határidő belül a nyomozás befejezésre kerül, és ekkor lesz abban a helyzetben a Győri Városi Ügyészség, hogy a vádemelés kérdésében döntsön.” – mondta Takács Róbert a Győri Városi Ügyészség ügyésze.

Különösen nagy értékű közveszély okozás esetén a büntetési tétel 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés. A négy elkövető szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik