Belföld

Autórongálót fogtak Szegeden

Közel 20 gépjármű megrongálása, külső alkatrészeink leszerelése és ellopása írható annak a 23 éves szegedi fiatalembernek a számlájára, akit december 25-én a hajnali órákban fogtak el a rendőrök Szeged belvárosában.

A járőrök állampolgári jelzés alapján siettek az Osztrovszky utcába, mivel a bejelentés szerint ott egy Land Rover gépkocsira valaki földlabdás tujafát dobott. – mondta a Szeged24-nek Tuczakov Szilvána sajtóügyeletes. Az egyenruhások a helyszínre érve meg is találták a duhajkodó fiatalt, ám azt is észrevették, hogy a szomszédos gépkocsikat és a környező utcákban parkoló többi járművet sem hagyta épen. Döntő többségéről az ablaktörlő volt vagy letörve, vagy leszerelve és ellopva, némelyikre pedig hulladékot szórt. Egy útjába kerülő kerékpár dinamóját és prizmáját is leszedte, valamint a közeli vendéglő cégtáblájának egyik betűjét szerezte meg magának.
Összesen közel húsz személyautó, egy kerékpár és a vendéglátóhely látta kárát az ittas fiatal duhaj magatartásának. A lopási és rongálási kár elsődlegesen több százezres nagyságrendű. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény
elkövetését, de tettét indokolni nem tudta. A rendőrség őrizetbe vette őt, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására. Ellene garázdaság, rongálás és lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik