Belföld

A Tiszántúlon havazás, nyugatabbra ónos eső várható

Vasárnap a déli órákra a Tiszántúlon megszűnik a szórványos hóesés. Nyugaton kisüthet a nap.

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, de nyugaton lesznek napos időszakok is. A Tiszántúlon és északkeleten havazás, hószállingózás várható, nyugatabbra havas eső, ónos eső, eső is valószínű. A Dunántúlon csak néhol fordul elő kisebb eső, zápor.

Éjszaka északnyugat felől csökken a felhőzet. Vasárnap az ország keleti harmadát kivéve – ahol továbbra is túlnyomóan borult, többfelé ködös idő várható – gyengén felhős, napos idő ígérkezik, majd késő délután északnyugaton növekedni kezd a felhőzet. Vasárnap a déli órákra a Tiszántúlon is megszűnik a szórványos hóesés, viszont itt-ott szitálás kialakulhat. Estefelé északnyugaton kisebb eső már lehet.

Szombaton délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, amely a Dunántúlon és a középső területeken megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Vasárnap délután mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 3, 7, keleten -1, +3 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik