Belföld

Lezárták, de a szemét befér

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 23. 11:29

Balesetveszély miatt, csak a műszaki átadás után, januárban nyitják meg ismét a velencefürdői aluljárót.

Ki mondja, hogy nincs hatalma az írott szónak? Alig két nappal azután, hogy a velencei gitáros emlékműnél megépült és teljesen kidobott pénznek tűnő aluljáró megnyitása utáni állapotáról írtunk, már le is zárták azt. Százmilliós szemétgyűjtőhely címen olvashattak a meglehetősen nagy, így vélhetően méregdrága aluljáróról, amelynek kihasználtsága kétséges. Egyelőre megoldották az illetékesek a  problémát- írja a V-tó.info.

Velencefürdőn, az úgynevezett gitáros emlékműnél – Kun Péternek, az EDDA balesetben elhunyt gitárosának emlékhelye – megépült gyalogos aluljárót eddigi használói illegális szemétlerakó helynek tekintették és hordták is oda a zsákos, vagy ömlesztett szemetet.

Az elvétve valóban átkelés céljából arra haladóknak feltűnhetett, hogy az aluljáró járdájának szélén lévő jelenlegi állapotában balesetveszélyes vízelvezető csatornáról hiányoznak a takaró vasrácsok, amelyekről Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, azokat csak később teszik a helyükre. Tájékoztatásból az is kiderült, hogy a szemetet az aluljáró műszaki átadását megelőzően takarítják majd el és a létesítmény rendszeres tisztántartására az üzemeltető – MÁV -szerződést köt majd.

Mindenesete az ügy egyelőre – átmenetileg – megoldódott, mert tegnap már méretes pozdorjalemezek zárták el a lejárót.

A Vétó ugyanakkor továbbra is örömmel vár – bárkitől – választ arra, hogy a nagyon sokba került létesítményt milyen okok miatt építették meg? Az építmény 7-es főúti oldalán, meglehetősen messze az átjárótól található ugyan a kistérségi szakorvosi rendelőintézet, de oda vélhetően sokkal inkább a Kis utcánál, a vasúti megállóhely aluljáróján át jutnak majd el a betegek, míg az emlékműnél lévő aluljáróval közel szemben egy autómosó és egy használtautókat árusító telep van. A sínek másik oldalán egy hatalmas üres terület, csónakkikötő és az üdülőterület húzódik.

A gyalogos forgalom e területen oly gyér – és lesz vélhetően még évtizedekig – hogy oda elég lett volna a Velencefürdő és Dinnyés között megépült számtalan felszíni gyalogátkelőhöz hasonló, összehasonlíthatatlanul olcsóbb építmény-írja az online újság.

Loppert Dániel kommunikációs vezetőtől a Fehérvár24 megtudta: a kivitelező saját felelősségére és döntésére megnyitotta az aluljárót, viszont a független mérnök lezáratta azt. A műtárgy nem 100%-os készültségű, így megnyitása balesetveszélyes lehet. Az utasok a sikeres műszaki átadás után, várhatóan 2012. január folyamán vehetik birtokba.

Hogy miért építették meg a drága létesítményt, azt a kérdést viszont meghagytuk a V-tó.infó-nak, hátha több választ is kap rá, és valamennyit idézhetjük majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.