Belföld

Hódmezővásárhelyen nem helyeztek letétbe felmondóleveleket az orvosok

Hódmezővásárhelyen egyetlen orvos vagy orvosjelölt sem jelezte, hogy letétbe helyezte volna a felmondását - közölte a helyi Erzsébet Kórház főigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

Kallai Árpád kifejtette: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) felkérésére végeztek önkéntes felmérést arról, hány orvos helyezte letétbe a felmondását, de kollégái közül senki nem jelezte ezt neki.
A főigazgató azt mondta, ezzel a város lakói nyugodtak lehetnek a tekintetben, hogy a következő időszakban is megfelelő orvosi ellátásban részesülnek majd.

Közlése szerint jelenleg valamivel több mint száz orvos és szakorvos jelölt dolgozik az intézményben. Hozzátette: talán az elmúlt évben elindult fejlesztések és a munkakörülmények javulása is közrejátszottak abban, hogy a dolgozók nem csatlakoztak a Rezidens Szövetség országos kampányához, ezzel biztosítva a maximális ellátást a településen.

“Azt azonban nem lehet tagadni, hogy az egészségügyben vannak problémák, de ez egy hosszú folyamat eredménye, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani” – tette hozzá Kallai Árpád.

A sajtótájékoztatón Havasi Katalin fideszes önkormányzati képviselő felidézte: az országban példátlan módon 2007-ben tizenötezer hódmezővásárhelyi vonult ki az utcára, hogy a város kórházát megvédje a bezárástól.
“Most a kórház orvosainak tartozunk köszönettel, mert ők álltak ki mindannyian a hódmezővásárhelyiekért” – mondta a képviselő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik