Belföld

Budai Gyula: „Apukám, majd a bíróságon!”

800 milliós kárt okoztak a HM ingatlanügyei. Negyvennégy lakás eladását vizsgálja az elszámoltatási kormánybiztos.

Budai Gyula közölte: a szocialista kormányok hivatali idejében értékesített 44 ingatlan forgalmi értéke összesen 1 milliárd 113 millió forint volt, a tárca azonban 315 millió forintért adta el azokat a minisztérium felső vezetésének, illetve tábornokoknak.

Mindehhez az akkori honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc is hozzájárult, ezért jelentette fel őt – emlékeztetett a kormánybiztos. Ennek alapján kérte az ügyészség a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, amire a parlament szakbizottsága már rábólintott.

A végső szót ma mondja ki az ügyben a Tisztelt Ház. Ha Juhász Ferenc mentelmi jogát felfüggeszti az Országgyűlés – mint mondta, ezt a volt miniszter maga is kérte – akkor az eljárás gyanúsítottjává válik.

„Apukám, majd a bíróságon!”

Az MSZP továbbra is koncepciós eljárásnak és figyelemelterelő akciónak tekinti Budai Gyula rágalomhadjáratát – olvasható a párt szóvívőjének közleményében.

Török Zsolt szerint arra a kérdésére, hogy a kormánybiztos mikor vizsgálja ki a saját, kedvezményes lakásvásárlásának gyanús körülményeit, Budai Gyula azt felelte: „Apukám, majd a bíróságon!”.

A szóvívő hozzátette: a biztos sajtótájékoztatója után nem engedték ki az újságírókat a teremből.

“Török nem fog bohóckodni”

“Török Zsolt ma ismét a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóját nézte ki magának bohóckodása helyszínéül. Ezt eddig sem engedtük meg, és ezután sem fogjuk” – reagált közleményében Havasi Bertalan.

A kormányfő sajtóstábját vezető helyettes államtitkár hangsúlyozza, ő felel a sajtótájékoztatók rendjéért, ezért kérte meg az újságírókat, hogy rövid ideig várakozzanak, amíg tisztázza a helyzetet.

“Ezek után senki és semmi nem akadályozta meg Török Zsoltot, hogy nyilatkozzon annak, aki még egyáltalán kíváncsi rá” – írta Havasi Bertalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik