Belföld

Nem tudják elhamvasztani?

Azt állítja egy férfi, elkeverték elhunyt édesapja iratait a Fejér megyei kórházban, az intézmény főigazgatója cáfolja ezt.

Az esetet szerdán a Facebookon , egy a Székesfehérvár csoporthoz csatlakozó férfi tette közzé.

A Szent György kórház zárt osztályára vitték be édesapját, mert nagyon rosszul volt. Másnap, amikor hívta a kórházat közölték vele, hogy átvitték a pszichológiai osztály B épületébe. Ő arra kérte a főorvost, hogy vigyék haza a beteget, ám arról tájékoztatták, hogy szüksége lenne infúzióra, ezért jobb, ha benn marad. Amikor bement a kórházba a beteg ki volt kötözve az ágyhoz, ezért ismét telefonált a főorvosnak, hogy mindenképpen szállítsák haza a férfit. Ezt azért is kérte, mert amikor látogatóban voltak nála azt látták, hogy az ápolók a teás poharát se mosták ki, és egy pohár vizet sem adtak a betegnek. Nem sokkal később a főorvos tájékoztatta arról, hogy az édesapja meghalt, nem volt idő a hazaszállítására-áll az írásban.

A hamvasztási eljárásnál kiderült, hogy az orvosi papírok és édesapja személyi igazolványa eltűnt. A kórház főorvosa állította, hogy neki adta az iratokat, pedig amikor utoljára nála volt, miután megnézte azokat, nem adta vissza. Iratok hiányában nem lehet az elhunytat elhamvasztatni. Ha reggelig nem kapja meg azokat a kórháztól, feljelentést tesz a rendőrségen – írja a panaszos, miközben segítséget kér.

A Fehérvár24 a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatójától, Csernavölgyi Istvántól megtudta: az eset úgy fél éve történt. A pszichiátriai osztály minden iratot átadott a családnak Az intézmény mindent a szabályoknak megfelelően tett.

A panaszost a Facebookon lapunk megpróbálta elérni. Szerettük volna megtudni, hogy pontosan mikor történt az eset, ha régebben, a hamvasztás és a temetés méltó körülmények között zajlott-e le? Válasz nem érkezett.

Az esettel kapcsolatban annyit azonban sikerült kiderítenünk: a székesfehérvári önkormányzat anyakönyvi és okmányirodájánál lehet ilyen esetben az elhunyt személyi iratait pótolni, és ez gyorsan megy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik