Belföld

Mesterházy felháborodott a Klubrádió megszüntetésén

Mesterházy Attila nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mondjon véleményt a történtekről.

Mesterházy Attila szerint a miniszterelnök nem mehet el szótlanul a Klubrádió megszüntetését jelentő médiatanácsi döntés mellett; az MSZP elnöke, frakcióvezetője csütörtökön levélben kérte Orbán Viktortól, hogy tegye világossá álláspontját.

Mesterházy Attila az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében azt írta: a Klubrádió megszüntetésével a médiahatóság végérvényesen átlépett egy határt. A szocialista politikus szerint a miniszterelnök nem mehet el szótlanul egy ilyen ügy mellett, ezért arra kérte: “tegye nyilvánossá, egyetért-e a médiatanácsnak az uniós közösség demokratikus normáival szembemenő döntésével”.

“Megmagyarázhatatlan, menthetetlen, elfogadhatatlan”, amit a független, kritikus véleményeket megfogalmazó sajtóval művelnek – írta a pártelnök-frakcióvezető, hozzátéve: a kritikus véleményeket úgy sem tudják elnémítani, mivel, ha nem a Klubrádióban, máshol utat fognak törni maguknak.

Ugyanakkor leszögezte: a Klubrádiónak már a tízéves szakmai múltja miatt is helye van a médiapiacon, ami a most frekvenciához juttatott Autórádió Kft.-ről az MSZP ismeretei szerint nem mondható el.

Mesterházy Attila szerint itt az ideje, hogy a médiatörvény megváltoztatásával tegyék lehetővé a médiatanács paritásos alapon történő működését. Ez “jelentősen javítaná az utóbbi időben Magyarországról kialakított negatív képet” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: “A kiegyensúlyozott és a teljes körű tájékoztatáshoz, illetve a tájékozódáshoz, információhoz jutás jogát senkitől nem lehet elvitatni, ez alapjog, amely minden állampolgárt megillet az Európai Unióban”.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa kedden döntött három budapesti körzeti rádiós frekvenciára kiírt pályázatról, a Budapest 95,3 MHz frekvenciára az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. köthet műsorszolgáltatási szerződést a médiatanáccsal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik