Belföld
Seres-Zoltan(1024x768).png (seres zoltán)

Lovas bevonulás és kutyakarácsony a Dugonics téren

24.hu
24.hu

2011. 12. 22. 15:52

Újszentivánról érkezett az a lovascsapat, mely a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület számára gyűjtött karácsonyi ajándékokat.

Délután egy órakor futott be a Dugonics térre az a lovascsapat, mely reggel kilenckor indult Újszentivánról, hogy átnyújtsák ajándékaikat az Orpheus Állatvédő Egyesület számára.

Solymosi Annamária, a Happyriders Lovas Club Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy egy gazdaboltban találkozott az Orpheus szórólapjával, melyen az egyesület hirdette „Kutyakarácsony” elnevezésű rendezvényét. Ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy szervezzen egy jótékonysági lovas túrát, amelyre a belépő fejenként 5 kiló kutyatáp volt. 10 lovas gyűlt össze a túrára, amely reggel kilenckor indult Újszentivánról, többségük a klub saját hátasán lovagolt be Szegedre, de volt, aki a póniján vállalta a csípős hidegben az utat.

Seres Zoltán (seres zoltán)

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke nagyon örül a felajánlásoknak, hiszen egész decemberben tart a Kutyakarácsony elnevezésű rendezvényük, melynek legfőbb célkitűzése a felelős állattartás minél szélesebb rétegekkel való megismertetése. Seres Zoltán szerint az lenne a legfontosabb az emberek részéről, hogy ne vásároljanak ünnepi ajándékként állatokat szeretteik számára csak akkor, ha komolyan is gondolják azok gondozását. Számos kisállat kerül az ünnepek után az utcákra, mert tulajdonosaik megunják őket, illetve rájönnek, hogy az állattartás felelősséggel jár.

Rendezvényükön minden apró segítséget szívesen látnak, legyen az kutyatáp, kutyaház, vagy csak egy takaró. Aki segíteni szeretné az egyesületet, az alábbi honlapon talál részletes információkat: http://www.kutyakarácsony.hu/

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.