Belföld

Kérjen bocsánatot a rendőség

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 22. 13:36

Tovább gyűrűzik a sáregresi ügy. A nyilvános bocsánatkérésre a Jobbik Fejér megyei elnöke szólítja fel a rendőrséget.

Árgyelán János a Fehérvár24-hez is eljuttatott közleményében sérelmezi, hogy egy sáregresi rendőrségi intézkedésről szóló sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseit hazugságnak nevezte a rendőrség. A csütörtökön kiadott közleményben a Jobbik Fejér megyei elnöke felszólítja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes vezetőjét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a sáregresi férfitől, akiről- mint írta- valótlanságot állítottak nagy nyilvánosság előtt.

Ahogy a Fehérvár24 is közzé tette, a Jobbik megyei elnöke Árgyelán János nemrég rendőri túlkapásra hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint egy sáregresi férfi már álló autójában, a saját kapubejáróján telefonált, amikor egy rendőr előkerült a sötétből, igazoltatás után verbálisan megalázta a férfit, a kutyáját le akarta lőni, vele szemben szükségtelenül erőszakot használt, és bilincsbe verve vitte be a sárbogárdi rendőrkapitányságra.

A pártelnök kifogásolja, hogy a rendőrség cáfolta ezt a bejelentését, és úgy tájékoztatott, hogy a sáregresi férfi vezetés közben telefonált, és amikor a rendőrök meg akarták állítani megkülönböztető jelzést használva, azt figyelmen kívül hagyva továbbhajtott.

Árgyelán János birtokában van az ügy vizsgálati rendőrségi jegyzőkönyve, amely szerinte bizonyítja, hogy a rendőrség valótlanul közölte a tényeket. A pártelnök állítja: a túlkapást egy másik tanú is meg tudja erősíteni. Sőt a sáregresi férfi panaszt tett a rendőrségen, és amikor meghallgatta az eljáró tiszt, a rendőr maga is elismerte szóban tévedését. A pártelnök szerint ez nem került be jegyzőkönyvbe.

A Jobbik Magyarország Mozgalom nevében a megyei pártelnök felhívja a rendőrség figyelmét arra, hogy az emberi életet veszélyeztető, garázda bűncselekményeket féken tartó, az egyéb súlyos bűncselekményeket megelőző, a lakosság testi és vagyoni biztonságát garantáló intézkedésekre helyezzen nagyobb hangsúlyt a sáregresi esethez hasonló kicsinyes hatalomfitogtatás helyett- áll a közleményben.

A megyei főkapitányság Sajtószolgálatától megtudtuk: biztosították Árgyelán Jánost, hogy senki nem kívánta hazugsággal vádolni a rendőrség részéről. Arra a kijelentésére pedig, miszerint vizsgálat azóta cáfolta a rendőrség állásfoglalását a sáregresi ügyben a Sajtószolgálat így reagált: állásfoglalás nincs a vizsgálat ügyében, hiszen a közigazgatási eljárás még tart.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.