Belföld

Képviselőket bántalmazott egy ittas férfi

Hivatalos személy elleni erőszak miatt bűnügyi őrizetbe vették.

Az 53 éves férfi ittasan bement a Fejér megyei Perkáta önkormányzat testületi ülésére, és több embert inzultált. Felszólították, hogy hagyja el a termet, mire fenyegetően lépett fel, és több képviselőnek is nekiesett. A férfit a pusztaszabolcsi körzeti megbízott a helyszínen elfogta; hivatalos személy elleni erőszak ügyében hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették- tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Felvetődött az is, hogy ittasan, autóval ment az önkormányzati hivatalhoz, és egy parkoló gépkocsinak ütközött. Azt azonban, hogy ki vezette az autót, és miként következett be a baleset, eljárás fogja tisztázni.

Somogyi Balázs (Fidesz-KDNP-Polgári Összefogás Perkátáért) polgármester az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az eset miatt félbeszakadt a szerdai testületi ülés. Hozzátette, az elkövetőnek nem ez volt az első ilyen cselekedete, már folyik ellene hivatalos személy elleni erőszakkal kapcsolatos eljárás. A településvezető tájékoztatása szerint rajta kívül Lakos László jegyzőt, Szilasy László (Fidesz-KDNP-PÖPE) képviselőt és Szőke Imre Andor (Jobbik) képviselőt is bántalmazta a férfi, aki 2010-ben polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltként indult a választásokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik