Belföld

Élményfürdőzés kárpótlásként

Azok az állami gondozott gyerekek, akik karácsonykor sem tudnak hazamenni a győri fürdőbe kirándultak.

A velencei és székesfehérvári állami gondozott nevelteknek szerzett örömöt a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület a győri kirándulással. A 40, három és húsz év közötti gondozott különjáratos busszal kora reggel indult, és késő este érkezett vissza a gyermekotthonokhoz.

Tíz önkéntes és négy nevelő kísérte a gyerekeket, akik a fürdés mellé háromfogásos ebédet és uzsonnát is kaptak. A több százezres költséghez „Fehérvár Angyalai”, vagyis a fehérvári civil szervezetek és egy budapesti cég dolgozói is hozzájárultak „élményutalvány” formájában- mondta a Fehérvár24-nek Janó Andorné, az egyesület elnöke.

A velencei diákotthonból 16 gyerek vehetett részt a kiránduláson. Őket név szerint kérte a szervező, mivel ilyenkor az egyik célja az alapítványnak az, hogy a szétszakított állami gondozásban élő testvéreket összehozza. Velencén sérült gyerekek laknak, és a diákotthonba nem kerülhetnek be egészséges testvéreik, így jószerével csak ilyenkor találkozhatnak egymással – tudtuk meg a velencei diákotthon igazgatójától, Malomvári Klárától.

Az intézményben 62 állami gondozott él, közülük 40-45 még a karácsonyt is ott tölti, mert nincs se rokona se ismerőse.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik