Belföld

Élményfürdőzés kárpótlásként

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 22. 19:42

Azok az állami gondozott gyerekek, akik karácsonykor sem tudnak hazamenni a győri fürdőbe kirándultak.

A velencei és székesfehérvári állami gondozott nevelteknek szerzett örömöt a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület a győri kirándulással. A 40, három és húsz év közötti gondozott különjáratos busszal kora reggel indult, és késő este érkezett vissza a gyermekotthonokhoz.

Tíz önkéntes és négy nevelő kísérte a gyerekeket, akik a fürdés mellé háromfogásos ebédet és uzsonnát is kaptak. A több százezres költséghez „Fehérvár Angyalai”, vagyis a fehérvári civil szervezetek és egy budapesti cég dolgozói is hozzájárultak „élményutalvány” formájában- mondta a Fehérvár24-nek Janó Andorné, az egyesület elnöke.

A velencei diákotthonból 16 gyerek vehetett részt a kiránduláson. Őket név szerint kérte a szervező, mivel ilyenkor az egyik célja az alapítványnak az, hogy a szétszakított állami gondozásban élő testvéreket összehozza. Velencén sérült gyerekek laknak, és a diákotthonba nem kerülhetnek be egészséges testvéreik, így jószerével csak ilyenkor találkozhatnak egymással – tudtuk meg a velencei diákotthon igazgatójától, Malomvári Klárától.

Az intézményben 62 állami gondozott él, közülük 40-45 még a karácsonyt is ott tölti, mert nincs se rokona se ismerőse.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.