Belföld

Bizottság is támogatja Németh Lászlónét

Orbán Viktor szerdán arról tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy javaslatot kíván tenni Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterré történő kinevezésére.

Támogatta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszteri kinevezését az Országgyűlés Gazdasági és informatikai, illetve Önkormányzati és területfejlesztési bizottsága csütörtöki, összevont ülésén.

A miniszterjelölt a bizottsági ülésen elmondta, hogy szakmai életútja elsősorban a pénzintézeti szektorhoz köti. Már 1998 és 2002 között ügyvezetője volt a Magyar Fejlesztési Banknak, amelynek 2010 júniusa óta vezérigazgató-helyettese.

Terveiről egyebek mellett közölte, személyes ügyének érzi a közlekedésbiztonság javítását, feladatának tekinti, hogy az informatikai területen rendelkezésre álló 80 milliárd forintból a gyorsabb ügyintézést és a vállalatok adminisztratív terheinek csökkentését támogató fejlesztések valósuljanak meg.

Kifejtette, 2013 az elrugaszkodás, az emelkedés éve lesz.

Hozzátette: “Nemzeti fejlesztési miniszterként gondoskodni fogok arról, hogy ennek érdekében már 2012-ben közel 1.400 milliárd forint váljon hozzáférhetővé Magyarország megújítása, a gazdaság fejlesztése és a társadalom megerősítése érdekében”.

Németh Lászlóné a tervek szerint január 1-től tölti be a miniszteri pozíciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik