Belföld

A Tudásmenedzsment Központ lesz az egyetemi tudásbázis

A Tudásmenedzsment Központ segíti a Széchenyi István Egyetemet a legmeghatározóbb egyetemek közé juttatni

December közepén tartották a Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr) jövőjét jelentősen mértékben meghatározó szervezetfejlesztési kezdeményezés zárórendezvényét. A Tudásmenedzsment Központ létrehozását célzó támogatási projekt lezárása egyben új kezdetet jelent az intézmény falai között felhalmozódó tudástartalmak értékké formálása terén.

Dr. Rechnitzer János tudományos és általános rektorhelyettes – aki az egyetem karácsonyi ajándékának nevezte az új szervezeti egység pályára állását – úgy fogalmazott az eseményen, hogy a győri felsőoktatási intézmény néhány éven belül a legmeghatározóbb egyetemek közé szeretne kerülni, s ehhez a Tudásmenedzsment Központ tevékenységére is szükség van. A központ munkatársai az elmúlt két évben elkészítették a SZE-Győr tudástérképét, 30 innovatív projektkezdeményezés kapcsán közel 100 iparjogvédelmi, üzleti és pénzügyi tanácsadást végeztek, részt vettek az intézmény középtávú kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiájának megalkotásában, meghirdették az egyedülálló Széchenyi Duó alkotói pályázatot.

A Tudásmenedzsment Központ feladata a tudás- és technológiatranszfer, az egyetemi partnerkapcsolatok fejlesztése, valamint az itt felhalmozódó tudásbázis gondozása, az oktatók és vezető munkatársak részére tréningek, képzések szervezése, együttműködés a régió innovációs szereplőivel. Dr. Dőry Tibor, a központ igazgatója magát az együttműködést érzi a legfontosabb küldetésnek, s azt reméli, hogy a jövőben még több partnerkapcsolatot sikerül kiépíteniük.

A szervezet az újonnan épült INNO-Share Regionális Tudástranszfer Központban kapott helyet, ahol hamarosan tudásvállalkozások fejlesztését segítő egyetemi inkubátor kezdi meg működését. Az itt működő Egyetemi Könyvtár intelligens könyvtári infrastruktúrájának létrehozásában és az információbróker szolgáltatás bevezetésében is részt vesznek a Tudásmenedzsment Központ szakértői.

Az „Egyetemi Tudásmenedzsment Központ létrehozása, valamint a regionális szintű tudáshasznosulást és tudástranszfert segítő szervezeti fejlesztések a Széchenyi István Egyetemen” című, TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0005 azonosítójú projekt az Európai Unió és a Magyar Állam 391.228.695 Ft összegű támogatásával valósult meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik