Belföld

A gyógyítás mellé élményt is kínál

Karácsonyra szerkezetkész az agárdi gyógyfürdő új, 430 négyzetméteres wellness medencéje.

A fürdő kínálatát akarták növelni. Eddig inkább a felnőtteket tudták kiszolgálni, ha megépül az új rész, akkor már a gyerekeket is. Eddig nem volt élménymedencéjük. A meglévő medencéknél jóval nagyobb, most épülőhöz csúszdák, sodrófolyosó, játékelemek tartoznak majd. A wellness fele gyerekeké lesz hempergőkkel, vizes játékokkal, a másik fele pedig a felnőtteké. Az udvaron lévő  430 négyzetméteres medencéhez árnyékolók kapcsolódnak majd, és a közelben lesz büfé is- mondta Tóth István, Gárdony polgármestere a Fehérvár24-nek.

A közel 400 milliós fejlesztéshez 40 százalékos uniós támogatást kapott az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő. A költségek másik részét hitelből fedezi. A  beruházástól évente 30-50 millióval több bevételt remélnek, így becslések szerint négy nyár alatt kitermeli a ráfordított költségeket- tudtuk meg a polgármestertől.

Az idő kedvezett a munkáknak, így a tervezettnél gyorsabban haladtak az építéssel. Már csak a belső burkolatok, külső tereprendezés és a gépészet beszerelése van hátra. Várhatóan május elsején, a hagyományos Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon adják át az új medencét.

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő 9.2 hektáron fekszik. Az épület alapterülete 7 ezer négyzetméter.  A vízfelület 900-1000 négyzetméter. A fürdő 1987-ben épült, egy medencével. Jelenleg négy medencéje van. A hozzá kapcsolódó kutak vizét 2005-ben nyilvánították gyógyvízzé. A fürdő 2006-ban kapta meg a gyógy minősítést.  A létesítményt 2003-2004-ben építették át.

Hiába lesz wellness medencéjük, továbbra is ragaszkodnak majd a gyógyfürdő megnevezéshez- mondta el Tóth István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik