Belföld

Segítség kellene, mert betörtek hozzájuk

Vagy helyreállítják a vandalizmus okozta károkat, vagy enni adnak az állatoknak a fehérvári állatmenhelyen.

Pénzadományra lenne szüksége a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület /HEROSZ/ fehérvári állatotthonának. December 15-én este törtek be a menhelyre. Megzavarta a riasztó a betörőket, de 400 ezer forintos kárt okoztak így is. Megrongálták az orvosi épületet, kitörték az egyik falát, és az ablakrácsokat. Kár keletkezett az irodaépületben és a raktárban, tönkretettek több zárat, hat ablakot és mindent felforgattak.

Az állatmenhelyen 210 kutya van jelenleg, 50 cica és több kisállat. Egyik napról a másikra élnek, támogatásokból tartják fenn magukat, ki van számolva a költségvetésük, nincs pénzük arra, hogy a rongálásokat helyreállítsák. Vagy megfizetik a károkat, vagy nem kapnak az állatok megfelelő minőségű, menyiségű tápot. A helyreállításhoz szükséges 400 ezer forint megfelel annak a pénznek, amit egy hónapban az állatok etetésére fordítanak, vagy amiből az egészségügyi költségeiket fedezik- tudta meg a Fehérvár24 Krepsz Gyöngyitől az állatotthon vezetőjétől.

Az adományokat  a következő számlára várják: OTP 11736116-20084974-00000000

Több ajtót, zárat tettek tönkre

Krepsz Gyöngyi hangsúlyozza: a telepen nagyobb értéket soha nem tartanak. A kézpénzforgalmuk annyira minimális, hogy nagy zsákmányra nem számíthatnak a betörők. Ha mégis keletkezik napi bevételük, azt azonnal biztonságos helyre, bankszámlára teszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik