Belföld

Intenzív az utasforgalom Röszkén és Tiszaszigetnél

A karácsonyhoz közeledve egyre intenzívebb az utasforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen és Tiszaszigeten - mondta a rendőrségi szóvivő a rendőrség a Szeged24 kérdésére.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tapasztalatok szerint tömegek érkeznek vásárolni Szegedre és a környező településekre Szerbiából, ezért az ünnepek előtt a belépőoldali forgalom rendkívül intenzív már délelőtt is. Késő délután és este a hazatérő vásárlók miatt alakulhat ki várakozás mindkét határátkelőhely kilépőoldalán. A személyautók mellett autóbuszok is nagy számban érkeznek, ezért azok forgalmában is kialakulhat egy-két órás várakozás – tette hozzá.
Csütörtöktől vasárnapig a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán várható a forgalom növekedése, ugyanis a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások elindulnak hazafelé. Mivel Szerbiában a pravoszláv karácsonyt ünneplik, így a kétirányú intenzív forgalom egészen január közepéig megmaradhat – tudatta a százados.
A szóvivő az utazóknak azt tanácsolta, indulás előtt tájékozódjanak a police.hu honlap határinformáció rovatából.     Mivel a bevásárlók tömege miatt a tiszaszigeti átkelő rendkívül leterhelt, a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa felé kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik