Belföld

Hurrá hó! Fehér karácsonyunk lesz?

havazas-Gyorben-II.(1024x768).png (havazás )
havazas-Gyorben-II.(1024x768).png (havazás )

A gyerekek nagy örömére szerda reggel gyönyörű fehér zuhatagra ébredtünk. Győrben már hajnalban szállingózott a hó, és reggelre puha köntösbe borult a város.

A meteorológusok már napok óta ígérték, hogy beköszönt az igazi tél, és most tessék bejött a jóslat. December 21-én megérkezett a várva várt havazás, reggel 5 óra körül mintha csak a postás hordta volna, gyönyörű pelyheket szórt az utakra az ég. A csúcsforgalom idején aztán kicsit abbamaradt a szitálás, de néhány órával később, 9 óra környékén ismét rázendített az égbolt.

Szuper szünidő

Persze a havazásnak a picik örülnek a legjobban, főként azért, mert szerda délután beköszönt a téli szünet. Az utolsó tanítási napot ebben az évben ma tartják az iskolákban, és legközelebb csak január 3-án mennek a tanulók. Ha így folytatódik, akkor előkerülhetnek a pince mélyéről a szánkók és a sítalpak, és nem kell attól félniük a szülőknek, hogy gyermekük a számítógép előtt tölti a szünidőt.

Figyelmetlen autósok

Akik már kevésbé örülnek a csapadékos időjárásnak, azok az autósok, akik sokszor figyelmen kívül hagyják a megváltozott közlekedési viszonyokat, és a követési távolságot nem tartva, belecsúsznak a másik kocsiba. A havas, fagyos úton elkel a téli gumi, na és persze az is, hogy a pilóták ne képzeljék magukat Forma 1-es pilótának, ugyanis sokszor olyan területeken is nyálkás lehet az útszakasz, ahol arra a vezető nem is számítana. Reggel már kisebb közúti balesetek történtek Győrben, de remélhetőleg mindenki belátja majd, hogy nem érdemes kapkodni a síkos pályákon.

Gyönyörű belváros

A hó födte Győr talán a belvárosban a legszebb, a történelmi épületek, a vízpartok csodálatos látványt festenek a centrumba korzózók szeme elé. A Győr24 fotósa is megörökítette a fehér mesevilágot, galériánkat cikkünk tetején, a képre kattintva megtekintheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik