Belföld

Bánatában ölt egy férfi Kemenesmagasiban

Megölte a feleségét egy férfi a Vas megyei Kemenesmagasiban

Megölte a feleségét egy férfi a napokban a Vas megyei Kemenesmagasiban, miután az asszony bejelentette, hogy el akarja hagyni őt – közölte Tánczi Tibor, Vas megye megbízott rendőrfőkapitánya szerdán sajtótájékoztatón, Szombathelyen.

A 36 éves férfi kalapáccsal többször fejbe ütötte az ágyban alvó feleségét, aki az ütések következtében meghalt – tette hozzá az ezredes. A rendőrség tájékoztatása szerint a férj beismerte tettét, jelenleg előzetes letartóztatásban van.
Tánczos István, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a gyanú szerint a férj a bűncselekmény elkövetése után lemosta és átöltöztette a felesége holttestét, majd azt a garázsban álló személygépkocsi csomagtartójába tette, a véres ruházatot és ágyneműt pedig a kandallóban eltüzelte.

Mint az osztályvezető hozzátette, a 30 éves asszony eltűnését az édesanyja jelentette be, de a nőt a munkatársai is keresték, mert az asszony december 16-án, múlt pénteken nem jelent meg a munkahelyén.
A Celldömölki Rendőrkapitánysághoz tartozó két körzeti megbízott a bejelentés ellenőrzésére kivonult a kemenesmagasi családi házhoz, ahol a vasutasként dolgozó férj azt közölte velük, hogy a felesége előző este egy ismeretlen férfi társaságában elment otthonról. A rendőrök, miután a házban nem találták az asszonyt, a férj jelenlétében átnézték a garázsban parkoló gépkocsit is, amelynek a csomagtartójában megtalálták a nő holttestét.
Tánczos István alezredes közlése szerint a férfi ezt követően a rendőröknek beismerte, hogy megölte a feleségét. Részletes vallomása szerint nem bírta elviselni, hogy az asszony el akarja hagyni, ezért éjszaka úgy döntött, hogy megöli. A garázsban magához vett egy kalapácsot, hosszú órákig ült közös ágyuk szélén, majd legalább háromszor lesújtott a kalapáccsal az alvó nő halántékára.

Az osztályvezető kérdésekre válaszolva elmondta azt is: a bűncselekmény elkövetésének idején a szomszédos szobában aludt a házaspár 11 éves kislánya, aki semmit nem észlelt a történtekből. A gyerek reggel azt sem furcsállotta, hogy a szülei nem voltak otthon, hiszen az édesanyja máskor is korán indult munkába, az édesapjáról pedig azt tudta, hogy az a karácsonyi bevásárlás miatt Szombathelyre utazott.
A férfi, hogy ne találkozzon az iskolába induló gyermekkel, valóban beült a gépkocsiba; Kemenesmagasiból Celldömölkre hajtott, majd vonattal Szombathelyre utazott. Az autót, benne a holttesttel, a pályaudvar parkolójában hagyta. Azt tervezte, hogy éjszaka elássa a holttestet, de nem sokkal azután, hogy hazaért, felkeresték a rendőrök.
Tánczi Tibor ezredes, megbízott főkapitány a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a család rendezett körülmények között élt, a már előzetes letartóztatásban lévő férfi és a felesége is dolgozott, együtt nevelték gyermeküket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik