Belföld

380 gyerek karácsonyozott a szegedi városházán

jeney-barbara
jeney-barbara

2011. 12. 21. 12:07

A szegedi Városháza dísztermében 380 általános iskolás gyereket ajándékoztak meg különböző civil szervezetek.

Két turnusban 380 gyereket hívott meg ma 9 és 11 órakor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vöröskereszt, a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány és más szervezetek a szegedi városháza dísztermébe, hogy ott egy karácsonyi műsor keretében megajándékozzák őket. A többség szegedi általános iskolák nehezebb anyagi körülmények között élő alsó tagozatos diákjaiból került ki, kisebb részüket a különböző civil szervezetek invitálták.

Karácsony a szegedi városházán (Karácsony a szegedi városházán)

– A város úgy tudja a szeretetét legjobban kifejezni, ha gondoskodik lakóiról– indokolta az immáron hagyománynak számító, 19. éve megtartott ajándékozást Kozma József, a közgyűlés egészségügyi és szociális bizottságának elnöke.

Anyuka a kislányával (szegedi közgyűlés, karácsony, gyerekek, )

A köszöntő után a terem elhalkult, ugyanis egy negyed órás karácsonyi műsor következett. A versmondás, hegedülés, betlehemes játék során a gyerekek csillogó szemmel figyeltek, a kisebbek felálltak a padra, hogy jobban lássanak. A mögöttem ülő 5 ülő 7 éves kisfiú az öccse kis mozgolódását így reagálta le. – Ülj már le és viselkedj. Közben pedig a kis kucsmába, bekecsbe öltözött Madách Imre Általános Iskola 4. a osztályos fiataljai a következőt szavalták: „A szeretet türelmes, a szeretet jóságos. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent megbocsájt. A szeretet nem szűnik meg soha.”

Karácsony a szegedi városházán (Karácsony a szegedi városházán)

Ez a békés, koncentrált, fegyelmezett üldögélés egy csapásra megszűnt, mikor felhangzott a következő szó: ajándékosztás. Az izgatott gyerekek egyesével álltak sorba, hogy átvegyék a labdát, narancsot, üdítőt, képregényt, sapkát, buborékfújót, könyvet, szaloncukrot tartalmazó csomagot és a mellékelt Hupikék törpikékes mozijegyet, mely holnapra, a Belvárosi moziba szól. Izgatottan, egyesével pakoltak ki mindent a máskor a közgyűlésen laptopokat tartó padra, és mosolyogva mutogatták szüleiknek, padtársuknak, hogy mi mindent kaptak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.