Belföld

Új állatgyógyszer, egyedülálló állatmentő

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 20. 10:58

Fejleszt és a válság ellenére 10 százalékkal növelte árbevételét az idén az Alpha-Vet Holding.

A tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt, és várhatóan meghaladja a tizenkétmilliárd forintot az Alpha Holding Zrt. idei árbevétele – mondta el az MTI-nek a vállalatcsoport tulajdonosa.

Móré Attila tájékoztatása szerint az eddigi számítások alapján 500-600 millió forintos nyereségre számít.

A cégcsoport állatkórházat is működtet, de meghatározó tevékenysége az állatgyógyászati termékek kutatása, fejlesztése, forgalmazása, valamint a kedvtelésből tartott állatok tápjainak, konzervjeinek és felszerelési tárgyainak kis- és nagykereskedelme.

A cégcsoport annak ellenére zárja sikeresen az évet, hogy a gazdasági válság következményeként megtorpant a bevételeinek jelentős részét realizáló állateledel- (pet-food) ágazat fejlődésének lendülete.

“A válság ellenére úgy döntöttünk, nem állunk le a fejlesztésekkel, s folytatjuk a szervezeti- és technológiai változtatásokat” – hangsúlyozta Móré Attila.

Mint mondta, a szervezeti változtatásokat a takarékosabb, hatékonyabb gazdálkodás érdekében valósították meg. “Közös ernyő”, holding alá rendezték az Alpha-Vet vállalatait, amivel logikusabbá, átláthatóbbá vált a társaságcsoport működése, felgyorsultak a döntési mechanizmusok, s kedvezőbben alakultak a könyvelés és a logisztikai tevékenység költségei.

A szervezeti változás jelentős eredményeként sikerült  megőrizni az idén a cégcsoport négyszáz fős létszámát – hangsúlyozta a társaság tulajdonosa.

Jelentősen előrelépett a cég a technológiai fejlesztésekben A Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán nyert 168 millió forint európai uniós támogatással, összesen 421 millió forint beruházási költségből megvalósuló projekt keretében felújította, korszerűsítette székesfehérvári telephelyét és állatkórházát. Továbbá megkezdődött, s várhatóan a jövő év első negyedében fejeződik be annak a komplett vállalatirányítási technológiának a bevezetése, amely a szolgáltatások színvonalának további emelését, gyorsabbá tételét, s még korszerűbb minőségellenőrzést tesz majd lehetővé.

Az ország első műtővel felszerelt állatmentőjét nemrég állította munkába az Alpha Holding Zrt. Míg az állatmentők általában csak szállításra alkalmasak, az állatkórházét felszerelték műtőasztallal, oxigénadagolóval, műtőlámpával, steril folyadékot adó kézmosóval. Benne helyben lehet műtéteket végezni, és segítséget tudnak nyújtani olyan nagy testű kutyáknak is, amiket nem tudnak a gazdáik szállítani.

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. egy regionális fejlesztési pályázat keretében jövőre megkezdi a Phylaxia Holdingtól tavaly megvásárolt gyógypremixeket és állatgyógyszereket előállító üzem felújítását.

A bábolnai üzem külső, belső felújítása, s technológiai korszerűsítése jövő tavasszal kezdődik meg, s a negyedik negyedévben fejeződik be. Eredményeként az “új köntösbe öltöztetett”, korábban bevált antibiotikum premixek mellett folyadékalapú, illetve granulált, korszerű állatgyógyszerekkel jelenhet meg a cég a világpiacon.

Bővíti a termékszerkezetet a cégcsoport három éve létrehozott kutatás-fejlesztési osztályán kifejlesztett, a piacon egyedülálló állatgyógyszer. Törzskönyvi engedélyét várhatóan 2013 tavaszán  kapja meg a társaság, s a jelzések szerint az új állatmedicinának jó piaca lesz külföldön is.

A vállalatcsoport fejlesztési tevékenységének elismerése, hogy egyik tagvállalata, az Organit Kft. Vitapol nevű termékcsaládja elnyerte az idei OMÉK állattenyésztési díját

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.