Belföld

Megfenyegették őket: menniük kell

Velencén 200-300 ember munkája került veszélybe. Tűzvédelemre hivatkozva akar bezárni egy telepet az új tulajdonos.

16 cég léte kérdéses lett, mert a Cib bank egyik ingatlanokkal foglalkozó cége megvásárolta az alattuk lévő területet. Bár érvényes szerződésük van, azt mondták nekik, ki kell költözniük- adta hírül a Fejér Megyei Hírlap, kedden.

A Fehérvár24 Nagy Györgytől, az egyik ott működő cég ügyvezetőjétől megtudta: november elején járt a telepen az új tulajdonos képviselője, aki azt a tájékoztatást adta, hogy változatlan feltételekkel maradhatnak. A múlt héten, csütörtökön azonban ismét felkeresték őket a cégtől, és ekkor azt mondták, hogy a telep tűzveszélyes, várhatóan nem kap szakhatósági engedélyt.

Nagy György elmondta: lakottan vette meg az épületeket a bank kft-je, a szerződésük határozatlan idejű, van olyan cég, amelynek 30 napra, van olyan, amelynek 6 hónapra szól, ám most azzal fenyegették meg őket, hogy ha meglesz a tűzoltóság szakhatósági véleménye, azonnal költözniük kell. Az Alba-Posta Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: 60 éves az ipari telep, komoly gyártás folyik rajta, és éppen ezért minden tűzvédelemmel elláták.

A város jegyzőjét is megkerestük. Papp Gyula Gábor elmondta: a Cib bank képviselője jelezte számára, hogy tűzvédelmi problémákat lát a területen, és megkereste a szakhatóságot, amely ezúttal a fehérvári tűzoltó parancsnokság. A volt Larusz Holding területén lévő cégek közül eddig nem kért az önkormányzattól egy sem birtokvédelmet.

Birtokvédelmet azonnal kérnek az önkormányzattól, amint írásban kapnak felszólítást, vagy tájékoztatást. Addig nem tehetik meg, és írásban még nem kaptak semmilyen felszólítást, tájékoztatást- mondja Nagy György.

Az új tulajdonos képviselője a megyei lapnak azt nyilatkozta, hogy a telepen működő vállalkozások jelenleg nem rendelkeznek érvényes bérleti szerződéssel.A tulajdonosnak nem célja őket ellehetetleníteni és az érintett családok megélhetését veszélyeztetni A telep működése attól függ, hogy megfelel-e a biztonsági előírásoknak.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is megkerestük az ügyben. Sebestyén Péterné sajtóreferens tájékoztatása szerint, a jövő héten kapunk választ arra a kérdésre, hogy tűzvédelmi szempontból veszélyes-e a telep.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik