Belföld

Felkészült a súlyos beteg kedvenc írójából

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2011. 12. 20. 16:35

"Az év praxisa a Kárpát- medencében" díj egyik nyertese Patik Ferenc fehérvári háziorvos.

Példát mutat a székesfehérvári orvos, aki nemcsak beszél, az egészséges életmódról, hanem gyakorolja is pácienseivel együtt. Ingyenes étkezési tanácsadást, ismeretterjesztő előadásokat, tornaórákat szervez: Mi több, a sudár, fiatal férfi személyes példát mutatva együtt tornázott a “rozoga öregasszonyokkal”- így méltatták a nyertesek között Patik Ferencet.

Az Országos Alapellátási Intézet az idén második alkalommal hirdette meg pályázatát, mely „Az év praxisa a Kárpát-medencében” nevet viselte. A sok szavazat miatt 10 háziorvos kerülhetett be a győztesek közé ezúttal, a korábbi hárommal szemben.

Patik Ferenc méltatásai között Pálfalvi Mária egyik legmeggyőzőbb érve ez lehetett:

„Férjem nagyon sokáig volt súlyos beteg, akinek az irodalom fontos szerepet játszott az életében. Volt olyan alkalom is, hogy a Doktor Úr férjem kedvenc írójából felkészülve jött el a betegágya mellé, és hosszan elbeszélgetett vele. Hihetetlen örömöt okozott ezzel neki. Az öröm pedig gyógyít, mint tudjuk.”

A díjról és a győztesekről bővebb a  www.azevpraxisa.hu oldalon található.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.