Belföld

Matolcsy fáradt, a BKV sincs jól

Tarlós István szerint ez az ára a fuvarozócégtől elvett milliárdoknak. Ma találkozott volna Matolcsyval, de a miniszter fáradt volt, lemondta a megbeszélést.

A főpolgármester szerint előreláthatólag február elején leállhat a fővárosi tömegközlekedés, ha a BKV finanszírozásával kapcsolatos mostani parlamenti döntés változatlan marad.

Tarlós kijelentette: a fővárosnak a BKV finanszírozására kedd hajnalban megszavazott 32 milliárd forint egy 35 milliárdos normatív támogatás része volt mostanáig, ezt az összeget ráadásul március végéig befagyasztották.

Úgy látja, a parlamenti döntéssel az eddig automatikusan járó összegből 3 milliárdot elvontak, s ezt az országban bárhol felhasználhatják, kivéve Budapesten. A BKV leállása a káoszon és a politikai skandalumon túl körülbelül napi 14 milliárd forint kiesést jelent a nemzetgazdaságnak- tette hozzá a városvezető.

A parlamenti döntésben az is szerepelt, hogy a főváros akkor kapja meg a BKV-nak szánt a 32 milliárd forintot, ha átfogó koncepciót nyújt be a kormánynak a társaság működtetéséről. Tarlós szerint szerdán lesz egy éve annak, hogy az anyag Matolcsy Györgynél van.

A főpolgármester egyébként kedd reggel találkozott volna a nemzetgazdasági miniszterrel a főváros forrásteremtési lehetőségeinek ügyében, ám a tárcavezető fáradtságra hivatkozva lemondta a megbeszélést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik