Belföld

A blokád vége

Kedden levonulnak a Lidl fehérvári logisztikai központjánál demonstrálók.

A karácsonyi ünnepek miatt függesztik fel a demonstrációt egyelőre Fehérváron, de december 21-én délelőtt, Budapesten autókonvoj indul a Szigetszentmiklós Leshegy Ipari Parkban lévő Lidl Logisztikai Központtól a Kossuth térig. Ott petíciókat adnak át a Parlament elnökének, a Miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek- tudta meg a Fehérvár24 Éliás Ádámtól, a Vállalkozók Érdekvédelmi Szervezetének (VÉSZ) elnökétől. Éliás Ádám hozzátette: a petíciókban kidolgozott javaslatokat adnak át a magyar gazdaságot a nemzetközi pénzügyi válságnál súlyosabban pusztító lánctartozások okainak kiküszöbölése és a folyamatban lévő ügyek orvoslása érdekében.

A Lidl konfliktus megoldásában a Német Nagykövetség közvetít. Erre az áruházlánc kérte fel. Az első tárgyalás a Nagykövetségen, december 13-án volt. A résztvevők megállapodtak a további lépések menetében A követségi tanácsos biztosította a VÉSZ vezetőit, hogy a Lidl-nek szándékában áll a konfliktus mielőbbi, végleges megoldása- tudtuk meg Éliás Ádámtól.

Székesfehérváron az Alba Ipari Parkban a Repkény utca két szakaszán, és a Kálmos utcán, a Lidl főbejáratánál zárják el december elejétől a fél útpályát. A demonstrációt a Vállalkozók Érdekvédelmi Szervezete (VÉSZ) szervezi. A tiltakozással az áruházlánc áruforgalmát akarják lassítani.

A demonstráció már a második ebben az évben a fehérvári és a szigetszentmiklósi Lidl logisztikai központnál. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a bojkottal szeretné elérni, hogy megkapják pénzüket azok a vállalkozók, akiknek egy fővárosi III. kerületi áruház kivitelezéséért hónapok óta tartozik a fővállalkozó. 170 millió forintot követelnek.

Amennyiben nem lesz megállapodás a demonstráció január 3-án újra megkeződik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik