Belföld

Kövér átadta a hatalmat

Ma a gyermekeké a Parlament. Több mint száz településről jöttek csoportok a hagyományos karácsonyi ünnepre.

Az esélyegyenlőség nevében összesen 804 gyermek érkezett magyarországi és határon túli településekről az ország házába, hogy részt vegyen vasárnap délelőtt a hagyományos Parlamenti Gyermekkarácsonyon. Csakúgy, mint az elmúlt években, most is az Országgyűlés illetve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) látta vendégül őket.

Kövér László házelnök és Edvi Péter, a NGYSZ elnöke egy napra jelképesen átadta a gyermekeknek az Országház kulcsát. Ezt követően kezdetét vette a színes, zenés programsorozat, amelynek során fellépett a Péterfy Bori & Love Band, a Megasztár tehetségkutató verseny énekesei, és az Operettszínház előadói.

A Vadász-teremben bárki kipróbálhatta a Csodák Palotája és az Ability Park játékait, így megtapasztalhatta azt is, milyen nehéz mozgáskorlátozott társaiknak a kerekesszékes közlekedés. Fellépett a sérült előadókból álló Nemadomfel együttes is, a Kaláka pedig karácsonyi koncertet adott.

Ezen kívül legendás sportolókkal, például Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, Erdei Zsolt ökölvívóval, Pásztory Dóra paralimpikon úszóbajnokkal vagy Béres Alexandra fitnessvilágbajnokkal is találkozhattak az esemény résztvevői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik