Belföld

Veszélyes alkudozás

Autópálya rendőröket akart megvesztegetni egy román férfi az éjjel.Vesztegetés bűntett miatt indult eljárás ellene.

A román felségjelű járműn túl gyorsan ment, és nem égett a hátsó rendszámtábláját megvilágító lámpája. Amikor a megállítottá, a benne ülő utas próbálta megkörnyékezni a rendőröket.

Az  eset az M7-es autópálya 57-es kilométer szelvényében szombat éjjel fél egykor történt.  A sofőr nem vitatta a két főtörzsőrmester megállapításait és miután átadta a szükséges okmányokat visszaült a fülkébe. Ez idő alatt lépett oda a bírságszelvényt töltő járőrökhöz a járműszerelvény utasa és egy húsz eurós bankjegyet ajánlott fel, mondván, hogy sietnek, intézzék el más módon a történteket. A járőrök felhívták a figyelmét, hogy Magyarországon ezzel bűncselekményt követ el, de szándékától még ezután sem állt el. Az autópályás rendőrök ezt követően közölték vele, hogy elfogják és vesztegetés bűntett miatt eljárást kezdeményeznek vele szemben- közölte a Fehérvár24-el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei- Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A román állampolgárságú utast előállították, és a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség utasításának megfelelően bűnügyi őrizetbe vették. Ügyében gyorsított eljárásban születik ítélet.

Fejér megye közútjain és autópálya szakaszain a közlekedők biztonsága érdekében a hazai jogsértők mellett a külföldi jogsértők kiszűrésére is kiemelt gondot fordít a rendőrség. Éjszakai az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán éppen fokozott migrációs ellenőrzés zajlott- mondta R. Szabó Ágnes.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik