Belföld

Vigyázat az utakon!

Hidegfront és széllökések várhatók a hétvégén. A napsütés megtévesztő lehet, lefagyásokra kell számítani.

Az ország nyugati részére már megérkezett a hidegfront, amely jelentősen befolyásolja közlekedésünket. Szinte az ország egész területén erős széllökések, viharos időjárás várható, amely miatt balesetek alakulhatnak ki – figyelmezet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányág Sajtószolgálata, pénteken.

A Sajtószolgálat az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható jó tanácsokra hívja fel a figyelmet tekintettel az adventi időszakban negyedik hétvégéjére:

Aranyvasárnap erős forgalomra kell számítani, elsősorban a nagyobb bevásárlóközpontok, vásárok környékén. Az autóvezetőknek ajánlják, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott út- és látási viszonyokhoz. Köd, eső, havazás idején tartsanak nagyobb követési távolságot, így megelőzhetők az ilyenkor gyakori koccanások. Vigyázzanak az úttest mellett haladó gyermekekre, illetve fokozott figyelemmel közlekedjenek az iskolák, buszmegállók környékén.

A felhívást érdemes komolyan venni. Fejér megyében a péntek reggeli nedves utak miatt egy órán belül három balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. A 7-es főúton, Szabadbattyán határában egy személygépkocsi és egy furgon ütközött, az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Nem sokkal később, szintén a 7-es főúton, Székesfehérvár és Dinnyés között egy személygépkocsi árokba csúszott, a baleset helyszínén ezt követően több autó karambolozott, illetve volt, amelyik árokba gurult. Sárkeresztes és Moha között pedig egy kisteherautó és egy személyautó ütközött- közölte Bisztricz Anett a fehérvári önkormányzat tűzoltóságának szóvivője.

A rendőrség további tájékoztatása szerint súlyosan sérült az a két fiatal, akiket egy kisteherautó sodort el Felcsúton. Pénteken reggel a Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére több más közlekedési balesetről is érkezett bejelentés, sok autó csúszott árokba a nedves úton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik