Belföld

Program a dohányzásmentes oktatásért

24.hu
24.hu

2011. 12. 16. 13:33

Dohányzásól leszoktató kampány indul pedagógusoknak Győrben

Jövő év elejétől szigorodik a nemdohányzók védelmét szolgáló törvény. Közforgalmú intézményekben és azok 5 m-es környezetében tilos lesz rágyújtani, az iskolában pedig még nyitott légtérben sem lehet dohányozni. Egy 2009-es felmérés alapján Győrben a hetedikeseknek egyharmada, míg a nyolcadikosoknak pedig már több mint kétharmada próbálta ki a cigarettát. A törvényi szigorítással párhuzamosan a megelőzésnek is nagyobb hangsúlyt kell kapnia, ezért a pedagógusok egészségének védelme és személyes példamutatásuk jelentősége miatt dohányzásról leszokást támogató csoport indul. A foglalkozásokat dr. Bazsika Erzsébet, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály osztályvezetője fogja vezetni.

A leszoktató csoportok maximum 12 fővel indulnak. A programra 2012. január 6-ig, írásban lehet jelentkezni. A csoportban történő részvétel ingyenes, lényeges kritériuma az önkéntesség és egyéni motiváció.

További információ a programról itt érhető el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.