Belföld

Győrben köszöntötték a szépkorúakat

Szépkorúak randevúztak a győri megyeházán. Az időseket december 16-án köszöntötték az intézmény dísztermében, ahol a díjeső mellett igazi meglepetésben volt része a közösségnek.

Az Életet az Éveknek Klubszövetség megyei klubtanácsa, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közös szervezésében rendezték meg a megyeszékhelyen az idősek napját. A találkozó kezdetén Popper Ferenc szavalatát hallgathatták a megjelentek, majd a Bartók Béla Általános Iskola növendékei adtak elő karácsonyi dalokat, igazi ünnepi hangulatot varázsolva ezzel a díszterembe.

Akik tettek értük…

A kulturális műsorok mellett idén is átadták az elismeréseket, elsőként azoknak a településeknek, akik sokat tettek és tesznek is azért, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az idős korosztályra. A nyugdíjas egyesületek javaslata alapján 2011-ben Csíkvánd és Szerecseny érdemelte ki a megyei önkormányzat idősbarát elismerését, valamint Kóny első emberét, Aller Imrét is oklevéllel jutalmazták, aki a Pannon Nyugdíjas Szövetség közjóért kitüntetését is átvehette. Ez utóbbi díjat ítélték Asztalos Gyulánénak, a Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Klub elnökének is, valamint Merkli Józsefnénak, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnökségi tagjának.

A szervezők azt mondják, mindenképpen fontosak ezek a találkozások, hiszen azontúl, hogy kiemelik az idősekkel példamutatóan bánó személyeket, maguk a szépkorúak is összeülhetnek, és a régi barátságok mellett a délután folyamán újak is szövődhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik