Belföld

Elbúcsúztak a győri katonák

Csapucha Adrienn

2011. 12. 16. 10:24

Fél évre búcsút intenek hazájuknak azok a katonák, akiktől december 15-én a likócsi laktanyában köszöntek el barátaik, családtagjaik.

Bosznia-Hercegovinába indul az EUFOR 10. Kontingens 150 katonája. A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredben nagyon sok győri teljesít szolgálatot, ők most az életüket kockáztatva, a nemzetközi béke fenntartását elősegítve, fél évet tartózkodnak majd a Balkánon. A katonák az ünnepeket még itthon töltik, csak január közepén utaznak el.
A december 15-i kibocsátó ünnepségen Domján László vezérőrnagy, az Összhaderőnem Parancsnokság parancsnoka is részt vett, aki elmondta, hogy a Balkánon a háború után, a rendkívüli erőfeszítésekkel kikényszerített béke napjainkban is nagyon törékeny maradt, ezért van szükség ezen a területen a katonai jelenlétre. Hozzátette, hogy ezek az akciók hazánk gazdasági és külpolitikai érdekeit is képviselik, ezért nem véletlen, hogy jelen pillanatban is 1000 magyar katona van valamilyen misszióban, 10 külföldi helyszínen.
A likócsi laktanyában egyébként már szeptember óta kemény gyakorlatokkal és kiképzéssel készültek a küldetés résztvevői. Bosznia-Hercegovinában a katonák legfőbb feladata a tömegkezelés, az útvonalak illetve a fontos személyek védelme, és a járőrözés lesz. Persze a hazainál valamivel nagyobb gázsiért, információnk szerint a mostani misszióban 300 ezer forintnak megfelelő eurót kereshetnek a katonák havi szinten.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.