Belföld

A Kálmán Motorsport az élen

24.hu
24.hu

2011. 12. 16. 14:03

Habsburg sarja is versenyben van

Sikeres évet zárt a Kálmán Motorsport versenyistálló. A számos remek eredmény közül kiemelkedik a csapat angol versenyzője, Ben Cooper által szerzett világbajnoki cím. A nemzetközi szinten magasan jegyzett pilóta jövőre is győri színekben versenyez.

A 2004-ben alakult Kálmán Motorsport nem csak vezetője, a korábbi kiváló gokartversenyző Kálmán Péter miatt kötődik városunkhoz, a csapat sikeréért győri fiatalok is dolgoznak. Az istálló szoros kapcsolatban áll a Lukács Sándor Szakképző Iskolával, ahol januártól másodszor indul szerelőtanfolyam, ugyanis fontosnak tartják, hogy helyből érkezzen az utánpótlás.

– A versenycsapat több mint harminc pilótával áll kapcsolatban. Minden hétvégén van versenyünk, persze ez nem jelenti azt, hogy egyszerre az összes pilótánk rajthoz áll. Részt veszünk a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák nemzeti bajnokságokon, továbbá az Európa- és világbajnokságon is. Tavaly Bruckban alakult egy csapat, a Speedworld Academy, melynek mi adjuk a technikai hátterét. Tíz osztrák versenyzővel működünk együtt, köztük Habsburg Ferdinánddal, aki az utolsó magyar király dédunokája. A különleges, kétfejű sast ábrázoló sisakja az egyetlen, ami megkülönbözteti a többi pilótától, egyébként semmilyen sztárallűrje nincs a tehetséges fiatal gokartosnak – mutatta be az istállót Kálmán Péter csapatvezető, aki sikeres évet tudhat az általa dirigált istálló mögött.

– Számos bajnoki címet nyertünk, mindenki eredményesen szerepelt. A sikerek közül kiemelkedik Ben Cooper Európa- és világbajnoki címe, ő tette fel a koronát az egész éves teljesítményre.

Ben Cooper augusztusban egy hétig városunk vendége volt, az angol pilóta részt vett az Extrém Motorsport Fesztiválon, melynek a Kálmán Motorsport az egyik szervezője. A csapatvezető elmondta, jövőre is szeretnék megrendezni a sikeres utcai fesztivált, az ETO Parkkal az eddiginél is szorosabb együttműködésben.

– Jövőre ugyanezekben a nemzeti bajnokságokban indulunk és a Speedworlddel is folytatjuk az együttműködést. Meg tudtuk tartani Ben Coopert is, aki jövőre ugyan Kanadába költözik, de az Európa-bajnokságon a mi színeinkben indul. Céljaink között szerepel még a fiatal magyar pilóták felkarolása is – mondta a következő évről Kálmán Péter, aki az év hátralévő részét már Győrött tölti, ami ritkaságszámba megy.

– Az évet Floridában kezdjük január tizenkettedikén, szeretnénk, ha Ben Cooper mellett még két magyar pilóta, Hercsik Vince és Jakab Sándor is elindulhatna. Sok pihenőnk nincs tehát, de nem is szeretnénk pihenni – zárta a beszélgetést Kálmán Péter.

A teljes cikk a gyorplusz.hu -n olvasható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.