Belföld

2011 sikert hozott a városi könyvtárnak

24.hu
24.hu

2011. 12. 16. 12:10

Uniós támogatás, Ünnepi Könyvhét és Könyvszalon, 12 órás koncert megzenésített versekből

Korábban a témában:

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazán sikeres évet zárt, és örömteli, hogy nincs hiány olvasóból sem- mondta dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató amikor a 2011-es esztendőt és egy másfél éves projektet értékelte. A könyvtárhoz két nagyszabású rendezvény kötődik, az Ünnepi Könyvhét és a Könyvszalon. Mindkettő sikeresnek bizonyult, utóbbi minden eddigi részvételt felülmúlt. Kiemelte, az idei évben roppant izgalmasra sikerült a költészet napi rendezvény is, amelyen a Hangraforgó együttes 12 órás koncertet adott magyar költők megzenésített verseiből.

Az igazgató egy másfél éves futamidejű projektről is beszámolt. Az Európai Unió által teljes egészében támogatott, 15 millió forintos program a „Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár nem formális és formális képzési szerepének erősítése” nevet viseli. Ennek keretében a könyvtárosokat is tovább képezték, akik internetes képzésen és 120 órás angol nyelvtanfolyamon is részt vettek. Ezen kívül ötven alkalmas drámapedagógiai foglalkozást indítottak, amelyen több mint 1100-an vettek részt. A gyerekeket mesekuckó várta, a diákoknak pedig honismereti prezentációs pályázatot hirdettek. A legjobb munkák a könyvtár honlapján megtalálhatók (www.gevk.hu).

A program részeként elkészült a gyermekkönyvtári honlap is, amely a gyermek.gevk.hu címen érhető el. A könyvtár olvasásnépszerűsítő csomagját a nagycsoportos óvodásoknak és az alsó tagozatos iskolásoknak juttatták el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.