Belföld

Új, korszerűbb lámpák az Ifjúság körúton

Győrben lecserélték az Ifjúság körúti korszerűtlen lámpatesteket

A napokban elkészült az Ifjúság körút világításának megújítása, jövő nyárig pedig háromezer darab korszerűtlen lámpatestet cserélnek ki Győr közigazgatási területén.

A Vill-Korr Hungária Kft. 2008-tól látja el a győri közvilágítási hálózat üzemeltetési és korszerűsítési feladatait. A cég vállalta, hogy a közvilágítási hálózat részletes felmérése után három éven belül, azaz 2012. június 23-ig háromezer korszerűtlen lámpatestet cserél ki Győrben. Ez a munka az Útkezelő Szervezet felügyeletével már elkezdődött, a napokban készült el az Ifjúság körút közvilágításának teljes megújítása. A hatvan elavult lámpatestet korszerű, fém halogén izzókra cserélték, amelyek 30-40 százalékkal több fényt adnak, és energiafelhasználásuk is kedvezőbb.

Radnóti Ákos a terület önkormányzati képviselője a korszerűsítéssel kapcsolatban elmondta, a korábbi intézkedésekkel, mint például a gyalogátkelőhely kivilágítása, vagy a kereszteződésekbe tükrök felszerelése, sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés a forgalmas útszakaszon. Ez azért is fontos, mert a közelben bölcsőde, óvoda és iskola is található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik