Belföld

Munkát ad Dunaújvárosban is

A magyar és az osztrák vasútkarbantartó új vállalata a tehervonatok javítását a Duna-parti városban is végzi 2012-től.

A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az osztrák vasút karbantartó vállalata, az ÖBB TS GmbH szerdán aláírta egy közösen alapítandó vállalat társasági szerződését – közölte a MÁV Zrt. csütörtökön.

A létrejövő TS-MÁV Gépészet Services Kft. fő tevékenysége a Rail Cargo Hungária Zrt. (RCH) teherkocsijainak karbantartása lesz. A javításokat a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. javítóműhelyeiben végzik majd: Budapest-Ferencvárosban, Győrben, Pécsbánya-rendezőn, Gyékényesen, Dunaújvárosban, Hatvanban, Füzesabonyban, Fényeslitkén, Kelebián és Békéscsabán.

A közös vállalat a tevékenységét várhatóan 2012 elején kezdi meg.

A vállalat létrehozásának előkészítése során  a felek kidolgozták a későbbi operatív munkafolyamatok részleteit, és a MÁV-GÉPÉSZET teherkocsi javító műhelyeinek fejlesztési stratégiáját. Mindez biztosítja a műhelyekben a járművek tulajdonosa által elvárt magas javítási minőséget, a műhelyek felszereltsége új eszközökkel is bővül – közölte a MÁV Zrt.

A vegyesvállalat központja a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. ferencvárosi műhelye lesz, alkalmazottai a hazai vasúti járműjavítási, -karbantartási tevékenységet jól ismerő, elismert, általában német nyelvismerettel rendelkező szakemberek lesznek.

Az ÖBB TS és a MÁV-GÉPÉSZET a teherkocsik karbantartásán túl tárgyal mozdony és személykocsi javítások, valamint villamos forgógép javítások megrendeléséről, ami tovább növelheti a külső forrásból származó árbevételek arányát a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-nél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik