Belföld

Hajkoronák a hajléktalanoknak

Második alkalommal vállalnak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákjai karitatív tevékenységet az ünnepek közeledtével. A fodrásztanoncok a Likócsi Segítőház lakóinak ajándékoznak új, divatos frizurákat.

Mosnak, vágnak, szárítanak. December 19-én délelőtt bárki megszépülhet, aki kilátogat a Likócsi otthonba, hiszen a Kossuth iskola 15 végzős tanulója ezen a napon ingyen frizurakészítésre várja a hajléktalanokat.

A hajszobrászok így kívánják megajándékozni a rászorulókat, remélve, hogy a fedél nélküliek új koronájuk birtokában boldogabban élik meg az év legszebb időszakát. Bár a fiatalok csak tavasszal, a vizsgákat követően válnak hivatalosan is szakemberré, ennek ellenére már nagyon profin bánnak az ollóval és a fodrász kellékekkel. Ezért is gondolták úgy a kossuthosok, hogy kreativitásukkal és kézügyességükkel örömet szerezhetnek embertársaiknak.

Vámosiné Zalka Ágnes, az iskola gyakorlati szakoktatója azt mondja, hogy nemcsak a jótékonykodás miatt példaértékű ez az akció, hanem azért is, mert a diákok szakmai előremenetelét is segíti, hiszen ez a pálya kétség kívül a gyakorlatra és a kommunikációs képességekre épül. Vagyis ebben az esetben is igaz a mondás: „Gyakorlat teszi a mestert”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik