Belföld

A győri ipari park a válság dacára is fejlődik

A győri ipari parkban 2011-ben 4 új cég vásárolt területet, és a már itt működők közül 3 fejlesztett. Folyamatos a növekedés.

Az újonnan betelepült társaságoknak köszönhetően 137 hektár foglalt terület van a parkban, azaz már csak 11 hektár szabad, értékesítésre szánt föld áll a rendelkezésére a vállalkozásoknak. Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2011 elég kétarcú év volt. Az első félévben ugyanis azok a cégek fejlesztettek, illetve vásároltak területet, akik tudtak élni a támogatások illetve a telephelyfejlesztési pályázatok adta lehetőségekkel. Ezek, vagyis a projektekhez köthető beruházások kivétel nélkül sikeresek voltak, az év második felében pedig már több társaság mert a fejlesztési irányok felé indulni. A parkban már évek óta működő cégek közül a VGP, a Nemak Kft., és a Jankovits Hidraulika Kft. is újabb csarnokot, csarnokrészt épített fel.

A jól frekventált gazdasági régióban, az Audi beruházáshoz kapcsolódó cégek is érdeklődnek terület iránt, ahol majd a jövőben kiépíthetik bázisukat, illetve telephelyüket. Az ügyvezető úgy látja, összességében az ipari park vállalkozásai jól teljesítettek, kisebb visszaesés csak, a főként hazai piacra termelő cégeknél volt megfigyelhető, az exportra gyártó társaságok azonban tudták tartani pozíciójukat.

Vagyis a park és az oly sokszor emlegetett Győr-Bécs-Pozsony aranyháromszög ezúttal is bizonyította hatékonyságát és a gazdasági életben gyökerező prioritását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik