Belföld

Örömzene a hétvégén Szegeden

Hétvégén a Szegedi Nemzeti Színházban hallhatja a közönség Tóth Bagi Csaba új lemezének anyagát olyan sztárok közreműködésével, mint Al Di Meola és Fausto Beccalossi.

Ahogy Tóth Bagi Csaba MTI-hez eljuttatott közleményében fogalmazott, három év munkájának eredményként nagy álma vált valóra és elkészült az Aved Ivenda, Jön a tél című lemeze. A vajdasági gyökerű gitáros lemeze az Enja Records gondozásában jelenik meg világszerte, az ötlet az Al Di Meola World Sinfoniával való turnézás alatt született. “Arra gondoltam, hogy olyan magyar, szerb, macedón, összességében balkán népzenei központú zenét szeretnék létrehozni, amelyben olyan zenészek vesznek részt, akikkel a turnék során találkoztam a világban” – fogalmazott.
A modern fúziós dzsessz és blues felfogású, magyar, szerb és macedón népdal-feldolgozásokból és saját szerzeményekből álló lemezen olyan világhírű vendégelőadók szerepelnek, mint Al Di Meola, Dave Weckl, Ernie Adams, valaminrta Stinggel turnézó amerikai szaxofonos, Butch Thomas, a bronxi születésű kubai kongás, Gumbi Ortiz, az olasz harmonika virtuóz, Fausto Beccalossi és a macedón származású zongorista, Vasil Hadzimanov.
A fiatal muzsikus hat éve találkozott Al Di Meolával, azóta turnéznak együtt világszerte. “Hihetetlenül nagy örömmel tölt el, hogy ezt az unikumnak számító, különleges lemezt és produkciót itt Szegeden, a szegedi közönségnek mutathatjuk be Al Di Meola és Fausto Beccalossi közreműködésével” – mondta a december 18-iki koncertről Tóth Bagi Csaba.
Al Di Meola, a világ egyik legjobb dzsesszgitárosa legutóbb november 3-án lépett fel Budapesten. Az 57 éves zenész az ezredfordulón hívta életre az Al Di Meola World Sinfonia elnevezésű produkciót eredetileg argentin, kubai és izraeli zenészekkel. A jelenlegi csapatában Peo Alfonsi gitározik, Fausto Beccalossi játszik tangóharmonikán, Kaszás Péter pedig dobol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik