Belföld

Nyugdíja csökkentése miatt szúrta szíven magát

A bizonytalanság miatt egyre nehezebb a helyzetük a nyugdíjasoknak. A fehérvári egyesületi elnök azonban a média felelősségére is figyelmeztet.

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba szerda délelőtt azt a férfit, aki szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon, mert csökkentették rokkantsági nyugdíját.

A férfi, miután röviden érdeklődött az ügyintézőnél, egy kést vett elő a zsebéből, és szívtájékon szúrta magát. A mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba az 56 éves férfit. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit – adta hírül a Veszprémi Napló.

Az eset megrázta a fehérvári nyugdíjasokat. A kis százalékos nyugdíjemelések nem fedezik az árakat. A bizonytalanság egyre nagyobb a körükben. Különösen az egyedülállóknak nehéz, mert alig tudják a lakás rezsijét kifizetni – mondta a Fehérvár24-nek Láng Hugóné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke. Láng Hugóné hozzátette: egymásnak adják a rossz híreket az idősek, ami aztán elkeseredésben csúcsosodik ki. Hangsúlyozta: az öregek a televízióra, rádióra hagyatkoznak, a híradások azonban tele vannak borzalmakkal, balesetekkel, gyilkosságokkal és negatív hírekkel.

A magány, elszigetelődés pedig nehezíti a problémák feldolgozását, és aki nem tartja a kapcsolatot emberekkel, túlzottan felnagyítja a gondokat. Azt tapasztalja, hogy aki visszavonul, nem vesz részt a közösségek életében, annak vannak ilyen késztetései. A nők könnyebben kimozdíthatók, jobban keresik a társaságot, a férfiak azonban magukba fojtják a gondokat – figyelmeztet a nyugdíjas egyesület elnöke.

Láng Hugóné azt tanácsolja: akik nem látják a kiutat a gondokból, vegyék elő a régi kedves emlékeket, és keressék a találkozásokat más emberekkel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik